ΠΡΟΤΥΠΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΗΤΕΡΑΣ ΠΑΙΔΙΟΥ

ΠΡΟΤΥΠΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΗΤΕΡΑΣ ΠΑΙΔΙΟΥ

Η επιτυχημένη πορεία του ιατρείου και η οργανωμένη λειτουργεία του οφείλεται, στην εξιδεικευμένη γνώση, στην εμπειρία και στην εργατικότητα των μελών που το απαρτίζουν. Στην πολυετή λειτουργία του το ιατρείο έχει αποκτήσει ένα σημαντικό πελατολόγιο, ένα άριστο όνομα και αναγνωρισιμότητα στην τοπική αγορά. Τα οικονομικά αποτελέσματα της επιχείρησης ήταν αξιόλογα για το μέγεθος της, τόσο σε επίπεδο εργασιών, όσο και στην ταμειακή ροή.

Προκειμένου να συνεχίσουμε την μακρόχρονη αναπτυξιακή μας πορεία αποφασίσαμε την επέκτασή μας και σε νέα εγκατάσταση με νέο βοηθητικό εξοπλισμό. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο σύγχρονο πρόγραμμα που θα επιφέρει θετικά αποτελέσματα τόσο στην καλύτερη εσωτερική οργάνωση και λειτουργία της επιχείρησης όσο και στην βελτίωση των παροχών υγείας.

Ειδικότερα θα θέλαμε να δημιουργήσουμε ένα χώρο που θα εξελίξη την ήδη πολύπλευρη λειτουργία του ιατρείου μας και επιπλέον θα απευθύνεται στα ζευγάρια υπενθυμίζοντάς τους την σπουδαιότητα της γονεϊκότητας, του φυσικού τοκετού καθώς και του θηλασμού. Στον χώρο αυτό θα θέλαμε να επικεντρωθούμε στην προετοιμασία των ζευγαριών για την σύλληψη, τον τοκετό και όπως προαναφέραμε για τον θηλασμό, με νέες πρωτοποριακές και εκσυγχρονισμένες μεθόδους, ιδιαίτερα προσαρμοσμένες στους δύσκολους καιρούς που βιώνουμε, λόγω της οικονομικής κρίσης που μαστίζει την κοινωνία μας.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΕΥΓΑΡΙΩΝ ΓΙΑ ΓΟΝΕΪΚΟΤΗΤΑ

Ο σκοπός του προγραμματισμού της προετοιμασίας πριν τη σύλληψη είναι να βοηθήσουμε και τους δύο μέλλοντες γονείς να φτάσουν στη σύλληψη απολύτως υγιείς, ώστε να αποκτήσουν ένα υγιές παιδί εξαλείφοντας όλους εκείνους τους παράγοντες που δημιουργούν προβλήματα στην κύηση, στο νεογέννητο και επιβαρύνουν τον οικογενειακό προϋπολογισμό με χρηματικές δαπάνες που τις περισσότερες φορές είναι δυσβάστακτες για τους νέους γονείς και επισκιάζουν την χαρά της απόκτησης ενός νέου μέλους στην οικογένεια. Απαραίτητη για το λόγο αυτό, είναι η χρήση προτσέκτορα και οθόνης για την προβολή διαφόρων διαφανειών καθώς και η χρήση περαιτέρω βοηθητικού εξοπλισμού σε συνεδρίες με τα ζευγάρια, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένας άνετος και παράλληλα ευχάριστος χώρος για την διαπαιδαγώγηση τους σε θέματα που αφορούν την σύλληψη, την κύηση και τον τοκετό (π.χ: υγιεινή μαγειρική, αποφυγή λοιμώξεων και φλεγμονών κ.τ.λ.).

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΓΙΑ ΦΥΣΙΚΟ ΤΟΚΕΤΟ

Προετοιμασία γονέων για φυσικό τοκετό με ασκήσεις αναπνοής, χαλάρωσης και βελτίωσης της φυσικής κατάστασης των εγκύων.Στον φυσικό τοκετό δεν επιβαρύνουμε την επίτοκο με παρεμβάσεις που επιτοπλίστων είναι επώδυνες, διαταράσουν την ψυχική υγεία και ισορροπια της, αφήνοντας κακές αναμνήσεις και αποτρέποντάς τις γυναίκες να αποφασίσουν αργότερα να οδηγηθούν σε μια νέα εγκυμοσύνη. Δεν γίνεται χρήση φαρμάκων (αναλγητικά, ηρεμιστικά, ωκυτοκίνη) και επομένως δεν εμφανίζονται παρενέργειες που αυξάνουν την πιθανότητα καισαρικής τομής, μειώνοντας παράλληλα το χρονικό διάστημα νοσηλείας των γυναικών στο μαιευτήριο και κατ’επέκταση του κόστους αυτής. Το νεογέννητο έρχεται στον κόσμο χωρίς παρεμβάσεις, έχει καλυτερο τοκετό και μειώνονται οι πιθανότητες νοσηλείας του σε εντατική μονάδα νεογνών, που εκτός του ότι τραυματίζει την ψυχική υγεία των γονέων αυξάνει κατά πολύ τα εξοδα νοσηλείας του νεογέννητου.

ΑΣΚΗΣΗ ΕΓΚΥΟΥ ΣΤΟ ΝΕΡΟ

Η άσκηση στο νερό μετά από πολυδιάστατες έρευνες επί σειρά ετών έχει αποδηχθεί ότι μειώνει την αντίληψη του πόνου του τοκετού με συνέπεια η επίτοκος να βιώνει ευχάριστα τον τοκετό της, φυσικά και χωρίς φαρμακευτικές παρεμβάσεις. Η άνωση του νερού εξουδετερώνει την βαρύτητα του σώματος και δίνει στην έγκυο την αίσθηση έλλειψης βαρύτητας, επιτρέποντάς της την αύξηση του εύρους των κινήσεών της, δίνοντάς της ευλυγισία στις κινήσεις των αρθρώσεών της, μειώνοντας τις πιθανότητες τραυματισμού ή υπερδιάτασης. Βοηθά στην χαλάρωση του σώματος δρώντας ευεργετικά στην ψυχολογία της εγκύου και βελτιώνει την όρεξη, τον ύπνο καθώς και την αίσθηση ευεξίας.


ΑΣΚΗΣΗ ΕΓΚΥΩΝ ΜΕ ΤΗΝ YOGA

Βοηθητικός εξοπλισμός για την άσκηση των εγκύων μέσου των ευεργητικών δραστηριοτήτων της yoga. H yoga βοηθά την έγκυο να συγκεντρωθεί στο σώμα της αυξάνοντας την ενεργητικότητά της διευκολύνοντάς την να αγαπήσει τις αλλαγές που συμβαίνουν σε αυτό, καθώς και να συγκεντρωθεί στην εγκυμοσύνη της παρακολουθώντας τις διαδικασίες των αλλαγών που συμβαίνουν και να προσαρμοστεί στο νέο τρόπο ζωής της. Βοηθά την έγκυο να χαλαρώσει, να βελτιώσει την ελαστικότητα των μυών και των αρθρώσεών της με ήπιες ασκήσεις, με αποτέλεσμα την απελευθέρωση της σωματικής της έντασης, καθώς και την μείωση της ανησυχίας της. Τέλος με τις μεθόδους που εφαρμόζονται στη yoga, έχει παρατηρηθεί ότι θεραπεύονται προβλήματα και μικροανωμαλίες της κύησης (π.χ. κούραση, ναυτία, πονοκέφαλος και πόνος στην οσφύ).

Σκοπός μας είναι η δημιουργία ενός πολυχώρου ενημέρωσης και ψυχαγωγίας μελλοντικών και νέων γονέων στην Πελοπόννησο.

  • Στο χώρο αυτό θα παραδίδονται μαθήματα ανώδυνου τοκετού που θα έχουν ως κύριο σκοπό την προώθηση του φυσικού τοκετού, παρέχοντας πληροφορίες για την ανατομία και τη φυσιολογία του τοκετού, για την αναγνώριση συμπτωμάτων έναρξης του τοκετού, όπως επίσης και για την περίοδο της λοχείας. Έρευνες έχουν δείξει ότι γυναίκες που προετοιμάζονται για τον τοκετό τους, έχουν χαμηλά ποσοστά καισαρικής τομής.
  • Επίσης μέσα από τα μαθήματα αυτά οι γονείς θα ενημερώνονται για την φροντίδα και την περιποίηση του νεογνού.
  • Θα πληροφορούνται για τη σωστή διατροφή της εγκύου, η οποία αποτελεί μια από τις σημαντικότερες αιτίες σακχαρώδη διαβήτη, υπέρτασης και άλλων επικίνδυνων καταστάσεων στην κύηση, από ειδικό Διαιτολόγο- Διατροφολόγο.
  • Το κέντρο μας θα συνεργάζεται με Ειδική Ψυχολόγο για την περαιτέρω ψυχολογική υποστήριξη των πελατών μας, όπως επίσης και για την ενημέρωση μέσω ημερίδων για την επιλόχειο κατάθλιψη.
  • Ενημέρωση και προώθηση του μητρικού θηλασμού. Μέσα από ειδικά διαμορφωμένες συνεδρίες οι μελλοντικοί γονείς θα ενημερώνονται για την βιολογική αλλά και την συναισθηματική αξία του θηλασμού, όπως και για τα οικονομικά οφέλη που επιφέρει όχι μόνο μέσα στην οικογένεια αλλά και στο κράτος. Οι μελλοντικές μαμάδες θα ενημερώνονται για τον μηχανισμό παραγωγής γάλακτος και θα βοηθούνται στην προετοιμασία των θηλών αλλά και του γενικότερου μαστού για την παραγωγή αυτή.

Στόχος μας είναι η υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών υγείας και η άψογη εξυπηρέτηση των πελατών μας. Πιστεύουμε στην επιτυχή πορεία του ιατρείου μας και στην περαιτέρω ανάπτυξή του.


Με εκτίμηση

ΠΟΛΥΔΩΡΟΥ ΑΝΔΡΕΑΣ & ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΑ